Christmas lights switch-on

Igår var vi och tittade när de tände julbelysningen på campus. Det var julsånger, glögg, hemmagjord fudge, fusksnö och tusentals andra studenter på en väldigt liten yta. Lite väl trångt kanske, men folkmassan gav bra skydd mot vinden och själva eventet hjälpte julkänslorna lite på traven. Som om jag skulle behöva vara mer pepp liksom! 

Just nu är jag på väldigt bra humör av ett flertal anledningar. Till exempel:
1. Gjorde precis klart ännu en omöjlig inlämning i strömningslära. Tack vare mina otroligt tålmodiga ingenjörsvänner såklart. 
2. Har ätit bästa mellanmålet bestående av apelsin och te som luktar pepparkakor. Hur mycket juligare kan det bli?
3. Imorgon är det fredag och jag ska skippa mina tråkiga föreläsningar och gå på stan med mina kompisar istället.
4. Bara två skolveckor kvar till jullov!!

Tips från coachen

Gå inte till ett uteställe där shotsen kostar fem kronor när du vet att du har en omöjlig lab i hållfasthetslära dagen efter!
Utestället vi gick till igår heter Jesters och är Southamptons smutsigaste (och billigaste) nattklubb. Studenterna använder sig av uttrycket "Jesters shoes", för har man en gång använt ett par skor på Jesters vill man kanske aldrig använda dem igen. Har även hört ryktas om att de bara städar stället en gång per år, men vet inte hur mycket sanning det ligger i det ;)
Jag lyckades i alla fall på något mirakulöst sätt överleva både labben och ett träningspass efter det. Nu ska jag dricka te med mina grannar innan det blir minst åtta timmars sömn som belöning. Imorgon väntar ju den härliga labrapporten.. 

Mobilbilder

1. Här dricker vi te ur pintglas. 2. Motivationssnacks i biblioteket, finns mycket sånt att köpa här.
3. Utsikten påväg hem från gymmet en morgon. 4. Trång hemmafest i vårt lilla vardagsrum.
5. Melina hade spabehandling i vårt kök. 6. Och så lagade vi sjukt god laxmiddag.
7. Här tjuvstartar de med jul redan i början på oktober och kör igång ordentligt direkt efter Halloween. 8. Costa kan det här med varm choklad.
9. Oscar var lycklig på IKEA. 10. Bästa camdenkycklingen.
11. Ett överfullt köpcentrum i London. 12. Och en orädd häst i Brockenhurst.
13. Sömnig familj påväg hem från Portsmouth. 14. Solnedgång vid havet. Kan ju inte bli så mycket bättre.
15. En av många höstpromenader i the Common. 16. Ännu en solnedgång, fast speglad i grannhusen.
17. Anledningen till att man inte ska köpa skor för under 200kr. 18. På fototävling. Uppgift: att krama ett träd.

Bath in Black and White

Imorse gick jag upp tidigt för att ta tåget till Bath tillsammans med tre kompisar. För första gången på två månader regnade det en hel helgdag, så det var bara att göra det bästa av situationen. Vi gick på julmarknad och trängdes bland paraplyer, köpte mulled wine, hamnade på en julgudstjänst i en kyrka, gick på Roman Baths museum, drack en massa te och handlade årets första julklappar. 
 

Saker jag inte saknar

Idag har jag suttit i biblioteket hela dagen och skrivit på min uppsats i marknadsföring. Jag har inte skrivit uppsats sedan någon gång på gymnasiet och definitivt inte på engelska, så det går långsamt framåt. Nu är jag helt slut i huvudet, så det ska bli väldigt skönt att komma iväg och träna om en stund.
 
Just nu har jag lite hemlängtan, så för att peppa mig själv skrev jag en lista över saker jag inte saknar med Sverige:
Att frysa om fötterna. Spelar ingen roll vilka skor jag köper, vid den här tiden på året är mina fötter alltid som två isklumpar.
Motvinden i Linköping. Det tar mig fem minuter att cykla till skolan, och ibland kommer jag ändå fram med känslan av att ha sprungit en halvmil.
Regnet. Tro det eller ej, men än så länge har vädret här faktiskt varit bättre än i Linköping. Har en teori om att det beror på att Southampton ligger vid havet. Oväder blåser liksom förbi väldigt snabbt.
LCHF-hets. Här äter de visserligen chips till lunch och pommes till allt annat, vilket kan kännas lite väl extremt. Samtidigt är det en skönt att slippa allt diet- och träningsprat i tidningarna hemma.
Två timmar långa föreläsningar. Det är ju helt klart smartare att ha lite längre föreläsningar, men det är lättare att hålla motivationen uppe när man vet att man bara måste koncentrera sig på böjning av balkar i 50 minuter.
Mikrokö. Här finns det inga mikrovågsugnar alls, så vill man äta matlåda i skolan är det sallad som gäller. Men man slipper i alla fall kön.
C-huset. Eller kanske egentligen mest känslan av att aldrig se solljus. Här pluggar jag mycket i biblioteket. Sitter alltid på nedervåningen där hela väggen är ett endaste fönster.
 
Och saker jag gillar med Storbritannien/erasmus:
Multikultur. Det är så häftigt att kunna prata invandring med någon från Frankrike och inse att man tycker precis samma sak. Eller att förklara för någon från Malaysia om hur saker funkar i Sverige. Känns som att jag lär mig något varje dag.
Engelska. Ibland är det jobbigt att inte kunna uttrycka precis det man vill, men vissa dagar går det helt perfekt och då känner man sig himla duktig.
Resor. Än så länge har det mest blivit dagsturer till städer i närheten, men hur ofta gör man sånt hemma? Finns så himla många ställen jag aldrig sett bara för att jag inte har tänkt på att det går att åka dit.
Foto. Här är allting nytt och roligt att fota. Jag använder kameran flera gånger i veckan och har säkert tagit nästan lika många bilder under två månader här som under två år i Linköping.
Havregryn. Finns såklart hemma också, men här är grynen till gröt mycket mindre. Gröten blir faktiskt godare!
 
Sen finns det såklart massor av saker/personer/platser som jag saknar, men om jag tog upp det skulle ju hela det här inlägget tappa sin poäng.

Highfield campus

Lite såhär ser det ut på universitetet. Det finns såklart massor av betong-/tegelbyggnader också, men det är ju inte lika roligt att ta kort på. 

Träning

Ikväll följde jag med en av mina kompisar på dansföreningens body conditioning. Hon hade pratat om det innan och beskrev det nästan som body combat, så förväntningarna var höga! Var samtidigt lite rädd för att de skulle ändra upplägget och köra igång med dans istället, det hade aldrig slutat bra ;)
Det var bra träning i alla fall. Inte alls lika bra som hemma, men bättre än att bara springa några få kilometer på löpband som jag gör annars. Jag kommer helt klart ha träningsvärk i armar och rygg imorgon.

Imorgon har jag förövrigt bokat in en tid för rådgivning på gymmet. Känns lite som att jag gör samma sak varje gång jag går dit och det är svårt att hitta på något nytt. Så imorgon ska jag få ett träningsprogram anpassat efter mina mål och efter tolv veckor kommer resultaten att utvärderas. Bäst att jag kämpar på ordentligt helt enkelt!

All those times before

Jag älskar att vara här, men ibland längtar jag hem litegrann. Det hade varit så härligt att få ligga i en säng någonstans och prata om viktigheter och struntsaker. Att få prata på svenska och kunna säga exakt det man menar utan att behöva gå omvägar och göra andra ordval. För det är ju faktiskt lite annorlunda ändå.

Ni måste komma hit helt enkelt!

Portsmouth

I söndags åkte vi till Portsmouth. Vi kom fram till stationen precis innan tåget skulle gå, men missade det med ungefär tio sekunder. Lite typiskt, men det var bara att vänta en timme på nästa tåg. Så funkar det här nämligen, man köper en tågbiljett och åker när man vill under dagen. Himla praktiskt.
Portsmouth är en hamnstad med drygt 200.000 invånare precis som Southampton, men mycket finare. Bara det faktum att de inte har valt att lägga en soptipp vid hamnområdet liksom!

Winchester

Jag har haft min familj här på besök i helgen och på lördagen åkte vi till Winchester. Ännu en jättefin typisk brittisk stad med massor av små söta butiker och caféer. Det var återigen svinkallt, trots att termometern visade sju grader, så det fick bli värmande soppa både till lunch och middag. Därimellan hann vi med en gigantisk afternoon tea och firandet av bonfire night. Det senare innebar bland annat att vi vandrade genom hela staden tillsammans med 20.000 andra, bärandes på facklor, för att tillslut komma fram till en stor park där vi tittade på en sjukt snygg fyrverkeriuppvisning. Himla bra dag!

Across the sea to you

 
Idag har jag ägnat hela eftermiddagen åt att försöka lösa omöjliga uppgifter i min kurs i energiresurser, så nu är jag helt slut i huvudet. En av de saker som skiljer sig ganska mycket från universitetsstudierna i Linköping är att vi har läxor i kurserna här. Vi får ett antal uppgifter som vi måste lösa innan nästa vecka och resultatet räknas med i slutbetyget. Det är ganska bra egentligen, eftersom man tvingas hänga med under kursens gång. Å andra sidan är det lite besvärligt när man inte alls vet vad man håller på med, utan gissar sig genom hälften av frågorna! Nu ska jag släpa mig iväg till gymmet, det var alldeles för länge sedan sist.