Procrastination

Just nu håller jag på att skriva en rapport om gasturbiner i min kurs i termodynamik. Det är till och med tråkigare än vad det låter, så för att undvika den en stund till tänkte jag visa lite bilder som jag tog i Brighton för några veckor sedan.
 
Vi klev av tåget vid lunchtid och hittade den perfekta restaurangen nästan på en gång.
Det var organisk buffé, ät så mycket du vill för 65 kronor. För min del blev det sötpotatis, nya favoritmaten!
Brighton är mest känt för palatset och stranden. Kan inte påstå att någon av platserna direkt föll mig i smaken.
Däremot älskade jag resten av staden och kommer definitivt att åka tillbaka. Kan tänka mig att det är jobbigt många turister på besök under sommarmånaderna dock.

Stockholm

Förra fredagen skippade jag fyra föreläsningar för att istället åka till Stockholm över helgen och träffa Oscar. Jag hade faktiskt med mig systemkameran, men den fick mest ligga kvar i resväskan. Stockholm var grådaskigt och väldigt oinspirerande, så det får duga med mobilbilder ännu en gång. Sen gjorde vi ju inte så mycket som var värt att fota heller; satt lääänge vid frukostbuffén, promenerade runt på slaskiga gator, handlade lite och gick på bio. Mysigt var det i alla fall och dagarna gick alldeles för fort.
 
På torsdag åker jag till Amsterdam. Jag hoppas på ett plötsligt väderomslag som resulterar i sol och i alla fall ett par plusgrader. Precis tillräckligt varmt för att jag ska slippa vinterjackan, vantar och dubbla halsdukar. Önska kan man ju alltid!
 

En helg i mobilbilder

Efter att ha överlevt den tråkigaste föreläsningen i världshistorien (termodynamik) i fredags eftermiddag gick jag direkt till en kompis för att hjälpa till med kvällens middag. Tartiflette, franskt vin och franska chokladpraliner med små dikter på omslagspappret tillsammans med mestadels franska vänner. Det är inte konstigt att jag tänker på engelska med fransk brytning ibland! 
Igår åkte vi till Brighton och hann tillbaka precis i tid för ännu en hemmafest hos grannarna. Jag gick hem i någorlunda vettig tid för att orka upp till gymmet imorse och mötte sedan upp aningen tröttare vänner för en väldigt sen brittisk frukost.
 
1 Bara för att jag tycker att de här husen är så fina. 2 Tänker på min kära gymnasieklass varje gång jag går förbi den här skylten. 3 De tar alla hjärtans dag på stort allvar här. Mataffären är smockfull med hjärtan, choklad, viner och blombuketter. 4 Ett mellanmål bestående av en skiva riktigt bröd. Blev så förvånad över att hitta fullkorsbröd med pumpafrön mitt bland all toast i affären.
1 Ett meddelande till alla svenska blondiner på mitt linne under senaste white t-shirt party. 2 Det är slitsamt att vara erasmusstudent. 3 Min frukost efter springturen imorse. 4 Och sedan blev det en något mindre hälsosam brittisk frukost till lunch.

Pictures of you, pictures of me

En samling nostalgibilder såhär på måndagskvällen.
 
Jag är ledig de flesta måndagar den här terminen, så idag struntade jag i universitetet och pluggade knappt alls. Istället fick det bli en tur på löpbandet, en lååång runda på stan och ett pass i funktionell träning på gymmet. Som en andra söndag ungefär, himla praktiskt! Speciellt eftersom jag sov bort hela min söndag (vaknade tjugo i ett!!) efter att ha gått och lagt mig halv fem på morgonen. Är det ett tecken på ålder tro? Förut har jag alltid vaknat senast tio, oavsett när jag gick och la mig natten innan.
 
Trots att veckan knappt har börjat för mig ser jag redan fram emot helgen. På fredag har jag hört ryktas om fransk middag med någon typ av chokladbakelse till efterrätt, låter helbra i mina öron. Och på lördag blir det förhoppningsvis ett besök i Oxford. Men innan dess ska jag väl hinna med något vettigt också. Bäst att jag går och lägger mig så att jag orkar lyssna på min föreläsning i konstruktionsmaterial imorgon. Godnatt!
 
 

Prag

Sex timmar efter att jag kom tillbaks till Southampton från Cardiff var det dags att åka iväg på nästa resa. Vid halv fem på morgonen mötte jag upp Maureen för att promenera till universitetet, där vi blev upphämtade och skjutsade till Gatwick. Tillsammans med 27 andra SUPS-medlemmar flög vi till Prag där vi möttes av snö och tio minusgrader. Förstå de andras fascination över det kalla vädret! Bör dock tillägga av det var väl kallt även för min smak, så det blev mycket spring mellan olika caféer, pubar, kyrkor och turistbutiker de två första dagarna.
 
Vi passade såklart på att prova så mycket tjeckisk mat vi bara kunde; bland annat gulasch, potatis-, bröd-, dessert- och pepparkaksdumplings, dillsoppa och trdelník. Första kvällen fick vi trerätters för 50 kronor!
 
I mitt rum på vandrarhemmet var vi 16 personer. Det var aningen spännande att dela en toalett och två duschar med så många andra, men det blev faktiskt inte trafikstockning till badrummet på morgonen som jag väntat mig. Sen går det såklart an när man känner alla i gruppen, det hade nog inte varit lika roligt att sova tillsammans med 15 främlingar..
 
Prag var förövrigt en av de finaste städerna jag någonsin besökt, så jag tänker helt klart åka dit någon gång igen! Kanske under våren, när det inte är lika kallt ;)
 

Cardiff

Såhär såg det ut när jag och Maëlys åkte till Cardiff över några dagar för att vila upp oss efter alla tentor och inlämningar:

Det snöade ganska ordentligt när vi kom fram och vi blev snabbt blöta och stelfrusna, så första dagen höll vi mest till inne i centrum. I Cardiff finns det massor av arkader, små taktäckta gångar med en blandning av konstiga butiker och caféer. Det visade sig vara helt perfekt om man vill komma undan snön en liten stund.
Vi ägnade eftermiddagen åt att springa runt bland Cardiffs alla skoaffärer, eftersom vi båda behövde något varmare att sätta på fötterna. Efter ett par timmar var det dags för vilopaus, så det fick bli varsin snickersmuffin och en kopp te innan vi tillslut lyckades hitta varsitt par vinterskor.
Efter att ha mellanlandat på vårt otroligt fräsha vandrarhem (170 kr per natt, med kakelugn på rummet och frukost och lakan inkluderat!) gick vi ut för att äta middag. Valet föll på Prince of Wales, en pub lokaliserad i en gammal teatersal. 
 
På torsdagen åkte vi västerut längs kusten, mot Swansea. Vi promenerade runt i staden en stund och funderade över vem som kommit på idéen att smälla upp en skyskrapa bakom en gammal slottsruin mitt inne i centrum.. Efter lunch gissade vi oss till en buss som skulle ta oss till en by längre ut på kusten (det är inte lätt när allt står på walesiska!). Väl framme i byn promenerade vi längs kusten en bit, utan att ha någon aning om ifall vi var på rätt väg och tillslut kom vi fram till The Gower Peninsula:

Vi ägnade resten av tiden fram till solnedgången åt att promenera över klipporna längs kusten. Ljuset var alldeles perfekt, men bildkvalitén är inte den bästa tyvärr.