Hemma!

Jag tänkte ta och uppdatera lite, eftersom jag ser att det finns folk som faktiskt fortfarande besöker bloggen!
 
I lördags kom jag hem till ett fint och snöigt Sverige via Danmark. Jag tillbringade några dagar hos Linnéa i Lund, gick på Stone Sour i Köpenhamn och åkte sedan vidare till Linköping. Efter en dags vila tog vi tåget till Stockholm och såg Stone Sour igen. Stod längst fram, fick lite blåmärken och sjöng så högt jag kunde. Så otroligt bra!
 
Idag kom vi hem till Karlskoga igen. Här tänkte jag ägna resten av lovet åt att njuta av snön, äta julskinka, träffa saknade personer och handla på mellandagsrean. Hörs igen i januari :)
 
Stone Sour @ Annexet ♥
 

Pepparkaksfrossa

I söndags bakade jag och mina kompisar pepparkakor. Egentligen hade jag tänkt köpa deg från IKEA, men när den visade sig vara slutsåld fick vi helt enkelt ta saken i egna händer och göra egen deg. Det blev lite av ett experiment eftersom jag aldrig har gjort det förut och vi inte kunde hitta alla ingredienser. Hur svårt kan det vara att hitta malen kardemumma till exempel? När vi var klara lämnade jag i alla fall en påse full med pepparkakor på köksbänken och ett dygn senare var alla uppätna, så det blev nog rätt bra ändå.
 
Nu är det sista veckan inför jullovet och det märks verkligen. I måndags var jag på julmiddag med fotoföreningen. Vi fick smällkarameller med små ovärda leksaker och papperskronor att sätta på huvudet, drack glögg, åt butternut squash och cheesecake. Igår bjöd min tjeckiska kompis på proffspepparkakor som hans moster hade bakat och nu ikväll blev det ännu mer pepparkakor och glögg på den nordiska föreningens luciafirande. Himla trevligt att börja med juligheterna såhär tidigt tycker jag!
 
På fredag ska jag ha hejdå-inför-jul-tacosmiddag med alla mina kompisar och på lördag åker jag till Lund. Då har jag varit här i tre månader, det är sjukt vad fort det går!
 
Tjeckiska proffspepparkakor från igår, hur fina?

Lördag i Salisbury

 
Idag fick det bli ännu en tur till Salisbury. Senast vi var där var det oktober, men jag kan slå vad om att det var varmare idag. Hela staden är full av krimskramsbutiker, vilket är perfekt när man letar julklappar. Skulle påstå att det är ett rent paradis för alla dessa människor med en förkärlek för shabby chic-inredning. Utöver shopping hann vi bland annat med ett gratisbesök i katedralen, trots att det i vanliga fall kostar minst 50 kronor. La de besparade pengarna på en julgranskula i form av en jordglob. Väldigt värt, hehe. Vi avslutade såklart dagen med choklad och det obligatoriska eftermiddagsteet. Jag dricker så mycket te här att det nästan är lite fånigt. 
 
Nu ska jag sova tidigt så att jag orkar gå upp och plugga imorgonbitti, jag har nämligen inte mindre än fyra stora inlämningar att klara av innan fredag nästa vecka. Fast sedan får jag ju jullov och sätter mig på ett plan till Sverige. Längar något så sjukt mycket!

Afternoon tea på riktigt

Åkte till Winchester igen i lördags. Gick till the Great Hall och tittade på the Round Table. Det säger väl inte så mycket egentligen, men det var mindre kallt än utomhus och det fanns saker att ta kort på. Mycket mer än så krävs det inte för att jag ska vara nöjd!
Julmarknaden vid Winchester Cathedral. Mycket prylar och ännu mer folk. Den här gången regnade det inte i alla fall och avsaknaden av paraplyer underlättade helt klart framkomligheten. Prickade av en hel del julklappsinköp på min lilla lista.
 
Vid fem var vi hembjudna till en brittisk familj på afternoon tea. De bodde i den största och modernaste villan jag varit inne i sedan jag kom hit, så det kändes minst sagt mystiskt att trampa runt på deras champangefärgade heltäckningsmatta med blöta och halvleriga skor. På köksbordet hade de dukat fram te, scones med tillhörande sylt och grädde, mackor, kakor, muffins och chokladtårta. Kanske inte så olikt från en svensk fika egentligen, men det kändes himla fint och speciellt ändå. Blev helt lycklig av den perfekta julgranen i vardagsrummet, terriern Porridge (hur knäppt namn?), den öppna spisen och deras otroliga gästfrihet.

Crêpes

I fredags eftermiddag hjälpte jag min franska housemate att steka crêpes till tio personer. Han hade gjort smet på nio ägg, tre liter mjölk och ett och ett halvt kilo mjöl, så det tog en liten stund. Hemma låter jag alltid Oscar steka pannkakorna, men nu har jag fått såpass mycket övning att det knappast kan vara några problem längre. Det blev inte riktigt lika fint som nedan, men minst lika gott. Bilden är från när jag och Oscar lyxade till det ordentligt på ett café i närheten; crêpe med oreosmulor, nutella, banan och vaniljglass.