Babbel

Trots att kurserna krånglar så har jag det väldigt bra här. I torsdags gick vi som sagt till The Hobbit, en pub med Sagan Om Ringen-tema där det spelas rock- och metalmusik. Så bra! Efter knappa sex timmars sömn var det dags för the freshers fayre, som tydligen ska vara en fantastisk mässa med massor av gratissaker. Kan garantera att det var ett populärt event eftersom vi var tvungna att köa i två timmar för att komma in. Såhär i efterhand känner jag dock inte riktigt att det var värt det, eftersom allt vi fick var sköljmedel, en riktigt god kakbit, en pizzaslice samt flyers och rabattkuponger i oändlighet. De stackars britterna borde besöka kalasmottagningen (största och bästa Linköpingsmässan) nästa år istället.
Idag var jag och Maureen (en av mina franska grannar) på fotoföreningens introduktion och första sociala event. Det låter superkul med föreläsningar inom foto och resor till fina platser! Det finns även möjlighet att fota på studentfester och spelningar, vilket jag definitivt tänker prova på. Efter introduktionen gick vi till en pub och pratade med massor av fotointresserade britter.
Imorgon ska jag läsa kursbeskrivningar hela dagen och nästa vecka måste jag gå på så många föreläsningar som möjligt för att bestämma vilka kurser jag ska läsa. Jag har bestämt mig för att försöka göra det bästa av situationen och om det innebär att jag måste läsa ett helt år extra i Linköping så får det bli så. Southampton är alldeles för roligt för att jag ens ska överväga att åka hem!

Worst day ever

Idag har jag haft den värsta dagen på jag-vet-inte-hur-länge. Jag visste att de skulle ändra kursupplägget här till i år, men jag hade ingen aning om att det skulle vara såhär illa! Just nu finns det två kurser som jag med säkerhet vet att jag får tillgodoräkna mig när jag kommer tillbaks till LiU. Alldeles för lite. Jag har varit i kontakt med min utbildningsledare i Linköping och imorgon ska jag på ytterligare ett möte med min erasmus-koordinator. Om vi inte hittar några fler kurser vet jag inte hur jag ska göra. Allt beror väl egentligen på om jag verkligen är villig att läsa ett helt år extra när jag kommer hem igen, i så fall är det inga problem. Frågan är bara om det verkligen är värt så mycket tid och pengar? Alternativ nummer två är ju att åka hem och det vill jag verkligen inte..
Får hoppas på en mirakellösning imorgon helt enkelt. Ikväll ska jag gå till en pub som heter The Hobbit tillsammans med mina kompisar för att dränka mina sorger!

Lägesrapport

Imorse var jag tvungen att gå upp tidigt för första gången här, dvs redan kvart i sju. De Det var nämligen dags för the bunfight, en slags mässa där alla universitetets föreningar gör sitt bästa för att locka till sig nya medlemmar. Jag skrev upp mig på allt från hillhiking och kickboxning till rockmusik och foto. Får se vad det blir i slutändan, jag måste ju hinna med att göra allt också!
Vid lunch gjorde jag en riktigt bra upptäckt. Hittade pumpafrön och ekologiskt jordnötssmör utan tillsatser i en bokaffär av alla ställen. Min frukostgröt är äntligen fulländad!
Imorgon har jag ett möte med min erasmus-koordinator, så förhoppningsvis får jag reda på vilka kurser jag ska läsa här. Är lite rädd för att det ska uppstå en massa schemakrockar och att jag ska behöva sätta mig och läsa igenom kursbeskrivningar ännu en gång.. 


The Common

Idag tog jag en promenad i The Common, en stor park/skog som ligger precis bredvid campus. Jag älskar träden som finns här. Gigantiska med långa, krokiga grenar. Känns nästan lite exotiskt ;)

Dagarna flyger förbi här och allt går så fort att jag knappt minns vad jag gjorde dagen innan. Jag har fått lära mig att ta dagen som den kommer, eftersom det är näst intill omöjligt att planera i förväg vad man ska göra. Det är skönt att vara ledig, men jag längtar lite efter att kurserna ska börja bara för att få se hur det blir. Än så länge har jag ingen aning om hur mitt schema kommer att se ut eller ens vilka kurser jag kommer att läsa. Jag var på campus idag och försökte reda ut det hela, men tydligen skulle jag gå hem och vänta på ett mejl som skulle komma i eftermiddag. Nu är klockan sju här och jag har inte fått något mejl, vilket inte är det minsta förvånande. Men det löser sig nog! Häromdagen var jag på en intrudoktion för alla internationella studenter på min fakultet, vi var cirka 27 killar och 3 tjejer. Väldigt jämställt och bra ;)

Och såhär ser det ut!

Mitt rum. Rätt kallt för tillfället, men jag har dubbelsäng och ett stort täcke så det funkar ändå.
Köket. Har en diskmaskin, men inte tillräckligt mycket porslin för att det ska vara värt att köra den. Typiskt!
En bit av vardagsrummet.
Parallellgatan, våran ser dock exakt likadan ut.
Skulle gissa att det finns fler soptunnor på gatan här än kundvagnar i Skäggetorp!
Genvägen till skolan. Till och med jag fattar att det inte är någon bra idé att gå där när det är mörkt.
Typisk ingenjörsbyggnad. Vad säger ni Linköpingsbor, finare eller fulare än c-huset? ;)

Kan konstatera följande

1. ALLA älskar IKEA. Knäckebröd, köttbullar och ballerinakex verkar populärt. Stoltheten över att vara svensk väller nästan över.
2. För att fortsätta på frukosttemat från förra inlägget: det är inte det lättaste att försöka förklara för någon vad gröt är. I alla fall om man inte vill få det att låta som en grå gegga, vilket det ju egentligen är...
3. Studenter älskar gratis lika mycket här som hemma. Ska snart iväg och äta gratismiddag med spanskt tema i metodistkyrkan av alla ställen.
4. Var försiktig när du uttalar dig om religion utomlands. Råkade förolämpa en tysk tjej tidigare när jag sa att jag inte ville vara medlem i en kristen förening. Inte bra!

Framme i Southampton

Tänkte bara meddela att jag överlevde resan hit! Kom fram igårkväll och fick veta att jag just nu är själv i huset (de båda som redan har flyttat in är bortresta för tillfället). Som tur var hittade jag några tjejer från grannhusen att hänga med istället. 
Sitter just nu och äter frukost bestående av bland annat en alldeles för söt yoghurt. Den ska varken innehålla några kalorier eller fett och ändå smakar den precis som vanljglass? Måste verkligen leta upp havregryn i affären senare! Idag skiner solen, så jag tänkte ta en liten promenad med kameran innan jag ska möta upp lite folk och utforska staden resten av dagen. Ska försöka fixa lite bilder på huset till nästa inlägg, ha det bra sålänge! :)

Imorgon!

Jag är tillbaka i Karlskoga och väskorna är färdigpackade. Lite drygt 35 kg packning ska jag få med mig. Målet var att ta med så lite som möjligt, eftersom det lär bli en del shopping där. Det lyckades jag dock inte riktigt med, utan känner mig snarare nöjd över att ha kunnat pressa ner ett par skor mer än beräknat. Imorgonbitti bär det av och vid lunch går planet från Arlanda. Nästa gång jag skriver är det från mitt nya rum i Southampton!

Myskväll i Linköping

Nu är jag i Linköping (lyckades ta mig hit utan att krocka/köra vilse/annat dumt) och har ganska nyss kommit hem från en sjukt bra kväll tillsammans med Jessica och Julia. Mycket skratt, gamla minnen (borde skriva en lista över allt knäppt vi gjorde på gymnasiet) och framtidsplaner, precis som det ska vara!

Tyvärr har jag inte min hårddisk tillgänglig, annars hade jag mer än gärna delat med mig av lite vackra foton från gymnasietiden. Får nöja mig med följande:
 
Förra vintern, när Julia var och hälsade på i Linköping. Vi var trötta i benen efter en heldags shopping så det fick bli kundvagnen till mataffären.

Förfestade lite i lekparken innan UK i våras.
Rykande färsk bild från Julias soffa. Det där med skärpa + självutlösare verkade inte vara min starka sida, men denna fick vara med ändå.
 
Efter att ha tittat på dessa bilder inser jag att vi står/sitter i samma ordning på alla tre. Udda sammanträffande? Kan även konstatera att jag alltid har uppsatt hår medan de andra har utsläppt. Det beror dock enbart på lathet från min sida! Nog babblat, det enda jag egentligen ville säga var: jag kommer att sakna er <3

Bildnostalgi

Imorgon påbörjar jag min sista arbetsvecka på sommarjobbet och sedan åker jag till Linköping för att packa och säga hejdå. Sen är det bara en dag hemma i Karlskoga och därefter bär det av. Herregud!
 
Eftersom jag känner mig lite nostalgisk kommer här ett urval av snygga Linköpingsoutfits.