Monopolpengar?

Känns ju lite halvmystiskt när man betalar hyra för två månader i enbart tiopundssedlar. 

Helgen

I fredags fyllde en av mina spanska grannar år, vilket såklart firades med väldiga mängder sangria och därefter ugång. Morgonen efter tog jag och två av mina franska tjejkompisar tåget till Salisbury. Det var soligt och inte speciellt kallt egentligen, men vinden gjorde att det kändes som minus tio ungefär och jag saknade min gigantiska vinterjacka ganska ordentligt. Staden var i alla fall jättefin och typiskt brittisk med gamla hus och små söta butiker. Väldigt stor skillnad mot industristaden Southampton med andra ord!
Igårkväll bjöd jag på svensk middag. Det blev ugnsbakad lax, färskpotatis och dillsås med kladdkaka till efterrätt. Det hade varit kul att göra riktig husmanskost, men jag insåg ganska snart mina begränsningar. Det var tillräckligt komplicerat att försöka baka kladdkaka utan en springform, men det hela löste sig hyfsat smidigt efter lite experimenterande med svindyrt bakplåtspapper och tejp. Nu ska jag skynda iväg på föreläsning i marknadsföring!

Hästarna i Brockenhurst

Precis till väster om Southampton finns ett stort naturreservat vid namn The New Forest och mitt i skogen ligger det lilla samhället Brockenhurst. Dit åkte jag och Oscar förra veckan. Vi såg visserligen inte så mycket av själva skogen, men det jag var mest intresserad av var de "vilda" hästarna och det fanns det gott om ändå! De promenerade runt i staden bland bilar och människor, helt orädda. Det var lite som hjortnarna man brukar se hemma i Karlskoga, bara att dessa var större och gärna gck fram och nosade lite på en!

Haha, såg precis skylten uppe till väster på bild nummer två. Kan knappast tänka mig att vi har sånna i Sverige ;)


The Breakfast Club

 
I lördags gick jag och Oscar upp klockan sex för att ta bussen till London. Jag var jättetrött, men lyckades såklart inte sova en blund (får dock skylla mig själv som gick och la mig klockan tre). Väl framme tog vi oss till The Breakfast Club där vi köpte varsin gigantisk frukost/brunch. Jag fick mörkt bröd med äggröra, rökt lax och sallad. Gott! Resten av dagen ägnade vi åt att gå runt i Camden och på ett gigantiskt köpcentrum.


Finbesök #2

Oscar har varit här i en vecka och det kändes lite som semester för min del. Vi...
...var på hemmafest, sov tre timmar och tog sedan bussen till London.
...åkte till en liten by där hästarna orsakade mindre trafikkaos och man kunde få en afternoon tea i varje hörn. 
...åt massor av pubmat. Fick äntligen testa minihamburgare! Vet inte varför jag tycker att de är roligare än de vanliga dock.
...fotade massor.
...shoppade ännu mer.

Så bra 

Chips till förrätt?

Att matvanor varierar ganska mycket mellan olika länder är ju inte speciellt förvånande. Precis som väntat äter tjejerna från Frankrike kakor till frukost (hur ska de annars få i sig tillräckligt mycket socker varje dag? ;)) och de från Spanien äter middag klockan tio. De skrattar åt mig som tycker att vitt bröd är onyttigt och brer sedan på lite extra nutella/jordnötssmör/marmelad på mackan.
Igår lagade vi födelsedagsmiddag till min franska housemate. Potatisgratäng med bacon till huvudrätt och mjuka kakor till efterrätt, inte speciellt konstigt. Men till förrätt då? Spansk omelett och chips. Så sjukt konstigt! Chipsen ska tydligen "öppna magsäcken" eller något liknande, men det känns ändå mystiskt. Nästa gång ska jag se till att bidra med lite skagentoast istället!

Finbesök

I helgen har jag haft besök ända från Italien! Det blev pubmat, shopping och sightseeing bland efterrätterna i mataffären. Och massor av prat om allt och ingenting såklart. Tack för ett par superbra dagar, Melina.
Nu ser jag fram emot onsdag och nästa besök. Pepp!

Kurser

Äntligen har jag fått ihop kurserna för den här terminen! Jag vågar knappt skriva det av rädsla för att någon ska ångra sig, men nu gör jag det i alla fall. De senaste två veckorna har jag sprungit runt på campus för att leta reda på kursadministratörer, lämna in papper, prata med erasmuskoordinatorer och gå på varendaste föreläsning som verkade minsta intressant. Känns lite lustigt att jag la ner så mycket tid på att välja kurser i förväg i Sverige och nu har jag bytt ut nästan alla.
Jag kommer bara att läsa fyra kurser under höstterminen och som mest har jag tre timmar schemalagt under en dag. Här är en standardföreläsning ca femtio minuter, vilket passar mig utmärkt. Ibland känns det i och för sig som att vi inte hinner med så mycket mer än inledning och avslut, men jag gillar att inte behöva koncentrera mig på samma sak för länge ;) Vi har i princip inga lektioner, utan får uppgifter som vi ska räkna på fritiden. Det är konstigt att inte ha mina vanliga Linköpingskompisar att plugga med (saknar er!), men folk här verkar också villiga att samarbeta som tur är.

1. Fin byggnad = biblioteket. 2. Fula byggnader = där ingenjörerna hänger. Varför är det alltid så?

Black and White



Bournemouth

Igår följde jag med SUPS (Southampton University Photographic Society) till Bournemouth. Tyckte att det verkade vara en ganska liten stad, men enligt wikipedia bor det ca 168 000 personer där (ups). Det är i alla fall en populär turistort under sommaren, gissningsvis mest tack vare den stora stranden. 
Solen sken hela dagen, men det var blåsigt och kan inte ha varit mer än 12 grader i luften. Britterna förstår dock inte det här med temperatur, utan gick runt i shorts och kortärmat med en glass i handen.

Lunch i form av en kycklingpaj i muffinsstorlek.
Vi åkte 150m upp i luften för att titta på utsikten.

Instagram

1. Packning, det var inte det lättaste vill jag lova! 2. Frukost i bilen påväg till Arlanda. De borde uppfinna surdegsbröd i Storbritannien.
3. Jag halvsov hela vägen till Heathrow. 4. Det mest misslyckade salladsköpet nånsin.
5. Winchester från bussfönstret. 6. Brunch.
7. Lyckan efter att ha hittat lax till skapligt pris. 8. Mitt linne inför the white t-shirt party i tisdags. Har en hel del mystiska meddelanden på ryggen nu.
9. Jag som hade tänkt minska på godisintaget här. Hade ju inte direkt räknat med att det skulle finnas godare saker än i Sverige. 10. Gick tio minuter från mitt hus och hittade det här fina stället.
11 & 12 Var lite för faschinerad av omgivningen och glömde bort att tänka på i vilken riktning jag gick. Behövde lite hjälp från google maps för att hitta hem igen..