Roadtrip, del 2

På söndagsförmiddagen passerade vi genom Lyme Regis och bestämde oss för att stanna bara för att det såg så gulligt ut.
Vi gick från att smaka passionsfruktscurd och kex i en av delikatessbutikerna till att prova hemmagjord fudge i en godisaffär och vips så var förmiddagsfikat avklarat.
Vid lunchtid stannade vi till i Exeter så att jag fick köpa skor (hade såklart redan ont i fötterna efter gårdagens promenader) och sedan fortsatte vi genom Dartmoor National Park.
Jag hade förväntat mig en skog, men Dartmoor visade sig mest bestå av stora slätter där får och hästar gick och betade överallt längs vägkanten. Det blåste som aldrig förr, så det blev inga långvariga fotopauser direkt.
Kvällens boende blev ett Bed and Breakfast i Tavistock ägt av ett väldigt trevligt äldre par. Vi trängde ihop oss i ett rum som redan var smockfullt av prydnadssaker, spetsdukar och rosor. Att gå ut och äta en söndagskväll i Tavistock visade sig dock vara ett mindre projekt. Tillslut hittade vi i alla fall det enda öppna matstället i hela staden, där det hade det fantastiska utbudet fish and chips, hamburgare eller pizza. Det var inte den bästa matupplevelsen under resan om man säger så!

Roadtrip, del 1

Under sista veckan på påsklovet fick jag besök av mina föräldrar. Vi utmanade ödet och gav oss ut på en roadtrip trots vänstertrafik och den halvdana standarden på brittiska vägar. Jag fick agera kart-/skyltläsare och kände mig lite som en körskolelärare när jag bad pappa hålla större avstånd från väggrenen.
 
Första dagen åkte vi genom The New Forest med sikte på Corfe Castle. I Corfe var alla husen byggda av sten och runt byn gick ett ånglok. Jag fick tyvärr ingen bra bild på detta, men det såg ut precis som The Hogwarts Express när det kom farandes mellan gräskullarna.
Vi promenerade upp för en av kullarna för att titta på utsikten. Detta var dock ingen vanlig liten kulle, utan kändes snarare som ett mindre berg. Att det satt en skylt vid stigens början som talade om att klättringen skulle ske på egen risk kändes dock aningen överdrivet..
Väl uppe kunde vi pusta ut och spana på ruinen som en gång var Corfe Castle.
Efter lunch på en uteservering åkte vi vidare mot Lulworth där vi tog en promenad längs kustlinjen. Här var sluttningarna betydligt brantare än i Corfe och mina redan överansträngda vader brände ordentligt efteråt vill jag lova. Men solen sken och havet lyste turkost (gick såklart inte att fånga med kameran), så det var värt träningsverken flera gånger om.
 
Framåt kvällen tog vi in på en förvånansvärt lyxigt hotell i Dorchester. Efter en stunds vila gick vi till första bästa pub där jag och mamma åt oss proppmätta på favoriträtten revben. Mycket bra avslut på dagen!

Livet på en pinne

Igår passade jag och några kompisar på att njuta av klarblå himmel och sol i Lymington. Det blev sopplunch på en uteservering och Annas pepparkakor med apelsin- och chokladsmak till efterrätt. Vi ägnade hela eftermiddagen åt att sitta i en park och tog sedan tåget tillbaka till Southampton för att gå på grillfest hos grannen. Hoppashoppas att det fina vädret håller i sig!

Como

Jag tillbringade min första påsklovsvecka i Como i Italien tillsammans med fem av mina fina Linköpingsvänner. Vi åkte en sväng till Milano, vandrade upp för ett berg för att titta på utsikten, åt sjukligt god pizza, dansade salsa med colombianer, sjöng Stad I Ljus nere vid sjön och pratade om allt som hade hänt sedan vi sågs senast. Det var helt klart den perfekta starten på lovet och jag hade ingen som helst lust att åka därifrån när det väl var dags.
 
Och nog för att jag har lärt mig att sydeuropéerna visar uppskattning på ett annat sätt än svenskar, men italienarna var till och med mindre diskreta än väntat. Killar, medelålders män och gamla gubbar stirrade på oss vart vi än gick, åldern verkade inte spela någon roll. Ungefär som om vi var blondiner från Mars. Men sen har jag ju väldigt snygga kompisar också ;)
 

Hej igen!

Nu är jag tillbaks efter fyra veckors ledighet. Det har blivit en hel del resande, extremt mycket mat och många kära återseenden. Jag har gjort så mycket att det känns som hundra år sedan jag gjorde min sista dag på universitetet innan påsklovet och samtidigt har tiden gått alldeles för fort.
 
Mycket bilder har det blivit också såklart. Först ut är några som jag tog på Marwell Wildlife när jag och Oscar var där på långfredagen. Det var egentligen för kallt för att gå på djurpark och de bästa djuren (tigrarna) lyste med sin frånvaro. Fast jag fick se giraffer, så jag var nöjd ändå.