Pepparkaksfrossa

I söndags bakade jag och mina kompisar pepparkakor. Egentligen hade jag tänkt köpa deg från IKEA, men när den visade sig vara slutsåld fick vi helt enkelt ta saken i egna händer och göra egen deg. Det blev lite av ett experiment eftersom jag aldrig har gjort det förut och vi inte kunde hitta alla ingredienser. Hur svårt kan det vara att hitta malen kardemumma till exempel? När vi var klara lämnade jag i alla fall en påse full med pepparkakor på köksbänken och ett dygn senare var alla uppätna, så det blev nog rätt bra ändå.
 
Nu är det sista veckan inför jullovet och det märks verkligen. I måndags var jag på julmiddag med fotoföreningen. Vi fick smällkarameller med små ovärda leksaker och papperskronor att sätta på huvudet, drack glögg, åt butternut squash och cheesecake. Igår bjöd min tjeckiska kompis på proffspepparkakor som hans moster hade bakat och nu ikväll blev det ännu mer pepparkakor och glögg på den nordiska föreningens luciafirande. Himla trevligt att börja med juligheterna såhär tidigt tycker jag!
 
På fredag ska jag ha hejdå-inför-jul-tacosmiddag med alla mina kompisar och på lördag åker jag till Lund. Då har jag varit här i tre månader, det är sjukt vad fort det går!
 
Tjeckiska proffspepparkakor från igår, hur fina?

Kommentarer
Postat av: Ylwa

Fantastiskt vackra! Du får väl lära oss litet vid nästa pepparkakshusbygge.

2013-01-26 @ 17:01:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback